Iranac Ganjzadeh pobjednik je 25. Grand prix Croatia turnira

Iranac Sajad Ganjzadeh pobjednik je 25. Grand prix Croatia turnira u karateu što se tradicionalno održava u Samoboru.

U završnom nastupu ostvario je sve tri pobjede, protiv Bjelorusa Antona Isakaua i Andreja Grineviča, te slovenskog natjecatelja Sebastijana Budihne. Time je osvojio glavnu nagradu od 2 tisuće eura. Drugi je bio Grinevič, koji je osvojio novčanu nagradu od 500 eura i sedmodnevni boravak u apartmanu na Šolti. Treći je bio Isakau, Slovenac Budihna zauzeo je četvrto mjesto.

U seniorskoj open kategoriji nastupilo je 14 hrvatskih karatista. Do četvrtfinala stigli su Neven Martić i Andjelo Kvesić, a u 3. kolu natjecanje su završili Marijan Logarušić, Alan Šurbek, Goran Lučin, Ante Mrvičić, Ivan Zoričić i Zvonimir Živković. Martić je ostvario tri pobjede, protiv Talijana Mattie Berte, našeg Daria Svetića i Nizozemca Renea Smalla, a u četvrtfinalu ispao je od sudionika "Final Foura" Slovenca Budihne.

Andjelo Kvesić je bio bolji od Talijana Michellea Lazarina, Makedonca Ognjena Gruevskog i još jednog domaćeg natjecatelja Zvonimira Živkovića. Za ulazak u polufinale izgubio je od kasnijeg pobjednika, Iranca Ganjzadeha. 

U 3. kolu natjecanje su završili Marijan Logarušić, Alan Šurbek, Goran Lučin, Ante Mrvičić, Ivan Zoričić i Zvonimir Živković.

U konkurenciji mladjih seniora naši su osvojili dva zlata i jedno srebro. Boran Berak, član TAD-a Rijeka u finalu kategorije do 60 kg pobijedio je Ivana Križanca iz BiH 2:0. Do 75 kg Mateo Šitum, karatist Hrvatskog dragovoljca bio je bolji od Srbina Gabora Harspartakija sudačkim preglasavanjem 3:2, nakon što u borbi nije bilo bodova.

Enes Garibović u kategoriji do 84 kg izgubio je finalni susret od Anesa Čonga iz BiH s 4-2.

Sutra su na rasporedu natjecanja u katama, te mladjim kategorijama, a na dvodnevnom najvećem sportskom dogadjaju u Samoboru tijekom godine sudjeluje ukupno 1813 natjecatelja iz 206 klubova i 23 zemlje, izmedju ostalog i predstavnici Irana, Izraela i Egipta.