Babić: Uvijek morate imate rezervni plan

Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Željko Babić nakon 27:21  pobjede protiv Bjelorusije izjavio je kako je imao spreman plan B u slučaju lošijeg ulaska u utakmicu.

Uvijek morate imate rezervni plan za vođenje utakmice. Ja sam primjetio da Duvnjak teško dobija duele i zato sam stavio brzoga igrača umjesto njega u napadu. Vidio sam da 'Dule' igra dobru obranu i da ćemo, zadržimo li dobar ritam u obrani postizati lagane golove, rekao je Babić koji se osvrnuo i na promjenu vratara u 18. minuti kada je neučinkovitog Mirka Alilovića zamijenio Ivan Stevanović.

Vidjeli smo da Mirko nema svoj dan i zato smo priliku dali Ivanu i stvarno sam sretan zbog njega što ju je iskoristio. Imao je čak 48 posto obrana.

Babić je kratko najavio i dvoboj 2. kola protiv Norveške u nedjelju (18.15 sati).

Norveška će biti dobar ispit za Hrvatsku. Očekujem izjednačenu utakmicu, imaju dva jaka i brza igrača koji vole igrati jedan na jedan.

Debitant na velikim natjecanjima Ivan Stevanović bio je kratak: U drugom poluvremenu smo 'stisnuli' obranu, primili smo samo šest golova i zato je rezultat samo rastao.

Najbolji strijelac Hrvatske s devet pogodaka bio je Manuel Štrlek: Ne treba izdvajati pojedince. Mi smo ekipa, a svaka će utakmica naravno izbaciti i nekog pojedinca. Važno je da se borimo jedan za drugoga, da ginemo na terenu i da smo jaki u glavi.