Čilić o ždrijebu: Nadam se sjajnom Grand Slamu

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić postavljen je za 12. nositelja na Australian Openu i u prvom kolu ga čeka Nizozemac Thiemo de Bakker, a pobjednik US Opena 2014. godine se nada da će ovo biti još jedan sjajan Grand Slam turnir u nizu za njega.

Ždrijeb u Melbourneu: Čilić na Ćorića u drugom kolu

Pripreme za Australian Open su prošle dobro. U Australiji sam već tri tjedna, a odigrao sam nekoliko solidnih mečeva na turnirima u Brisbaneu i Adelaideu. U prvome kolu me očekuje Thiemo de Bakker s kojim sam se već susretao i od kojeg znam što mogu očekivati, izjavio je Marin Čilić nakon što je u petak saznao ždrijeb prvog Grand Slam turnira sezone.

Čilić je protiv nizozemskog tenisača, koji se trenutno nalazi na 100. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, igrao u Davis Cupu neposredno nakon osvajanja US Opena 2014. i pobijedio ga u četiri seta na zemljanoj podlozi.

Moram se koncentrirati na sebe. Nadam se da će servis funkcionirati od prvog dana, tako da se mogu osloniti na njega kad mi bude trebao i da mi to bude udarac koji će mi omogućavati puno toga više u igri, poželio je Čilić te zaključio: Nadam se da će mi ovaj turnir biti još jedan u nizu sjajnih Grand Slamova za mene.