Jansrudu kombinacija, Natko odličan 11., prvi bodovi Ivici

Norvežanin Kjetil Jansrud pobjednik je superkombinacije Svjetskoga kupa u Wengenu s vremenom 2:37.61. Dobar je bio Natko Zrnčić Dim, a prve bodove ove sezone osvojio je Ivica Kostelić.

Jansrud, kojemu je to 12. pobjeda u karijeri i prva u alpskoj kombinaciji, je imao treće vrijeme u spustu, s 90 stotinki zaostatka za najbržim Akselom Lundom Svindalom, no nadoknadio je to šestim vremenom u slalomu i upisao je novu pobjedu.

Svindal je bio vodeći nakon spusta, u slalomu je imao tek 22. vrijeme (+1.42), što mu je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto s četiri stotinke minusa. Treću poziciju je sa ukupnim zaostatkom od 13 stotinki sekunde osigurao Francuz Adrien Theaux, koji je bio drugi nakon spusta.

Natko Zrnčić Dim bio je najuspješniji hrvatski skijaš, s ukupnim zaostatkom od 1.60 sekundi i petim vremenom slaloma zauzeo je 11. mjesto. Ivica Kostelić na kraju je ukupno 24. sa zaostatkom od 3.49 sekundi. Max Ullrich je s minusom od 4.76 sekundi završio superkombinaciju na 33. mjestu od 44 skijaša koja su uspjela odraditi i spust i slalom te uspješno završiti cijelu utrku.

Za bivšeg pobjednika Svjetskog kupa Kostelića ovo su bili prvi osvojeni bodovi ove sezone, koja je vjerojatno oproštajna za njega.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa i dalje vodi Austrijanac Marcel Hirscher, koji nije vozio kombinaciju. Hirscher ima 801 bod, a slijedi ga Svindal sa 716, dok je treći njegov sunarodnjak Henrik Kristoffersen s 571 bodom.  

U subotu u 12.30 uz prijenos na HRT 4 slijedi utrka spusta.