EP: Katastrofa Hrvatica protiv Italije

Vaterpolistice Hrvatske očekivano su poražene u trećem kolu B skupine Europskog prvenstva od Italije sa 31-2 (8-0, 7-0, 8-1, 8-1).

Nakon poraza u prvom kolu protiv Španjolske (3-29), a u drugom od Srbije (4-8), teško je bilo očekivati da će naše reprezentativke u utakmici protiv jedne od najjačih vaterpolskih družina Starog kontinenta doživjeti bilo što drugo osim uvjerlivog poraza.

Mladost i neiskustvo naših igračica vidjelo se u svim segmentima igre, a oni su posebno došli do izražaja u duelima iz kojih su starije i tjelesno jače Talijanke gotovo redovito izlazile kao pobjednice. To i ne čudi ako se zna da za reprezentaciju Hrvatske igra šest juniorki i dvije kadetkinje, a prednost u snazi i iskustvu doši su do izražaja već u prvoj četvrtini u kojoj su nam Talijanke ukrale četiri lopte, izvele tri kontre i izborile dva peterca.

Do kraja utakmice odabranice Nikše Savina više su pazile kako spriječiti kontru nego kako postići gol.  Od 21 udarca koje su naše reprezentativke uputile u okvir talijanskog gola samo su dva završila u mreži. Prvi je  početkom treće četvrtine postigla Ivana Butić iz peterca,  a drugi Dina Lordan iz igre početkom posljednje četvrtine. S druge strane, Talijanke su iz 45 pokušaja postigle 31 pogodak i sa efikasnošću od 70 posto izborile jednu od najuvjerljivijih pobjeda na europskom prvenstvu.

Sljedeću utakmicu naše reprezentativke igraju u nedjelju, 17. siječnja, u 11 sati protiv Francuske.