Mršić: Kao da su igrali seniori protiv juniora

Trener Cedevite Veljko Mršić bio je ljut nakon teškog poraza kod Unicaje te je naglasio da mu se činilo kao da igra seniorska momčad protiv juniora.

Izgledali su kao s drugog planeta, kao da igra jedna seniorska ekipa protiv juniora. Bili su fizičko izrazito dominantni, što pokazuje i podatak da su od 33 lopte koje su se odbile ispod našeg koša oni uzeli 19, naglasio je Mršić.

Strateg Cedevite bio je ljut i zbog toga što se vidjelo da njegovi igrači igraju bez energije: Činjenica je da su oni atletski jači od nas, ali je i činjenica da mi već drugu utakmicu uzastopce igramo bez energije, bez dovoljne koncentracije i nemamo one osnovne elemente za igranje ozbiljne košarke na ovom nivou. To moramo pod hitno promijeniti, a iz utakmice u utakmicu se vidi na koje se igrače može više računati, a koji još nisu na razini da više igraju. Ako treba igrat ćemo sa sedam do osam igrača.

S trenerom se složio i Luka Babić, najbolji u redovima Cedevite, koji je naglasio kako je najveća krivnja na igračima: Znali smo da će biti teško i da su najbolja skakački napadačka momčad u ligi, ali nedopustivo je da primimo 13 napadačkih skokova i to je ključ poraza. Nakon tih skokova otvorio im se i šut te su puno toga pogodili. Ali, to je samo naša krivnja i to nam se više ne smije događati, jer ovo je ipak Top 16 i znali smo što nas čeka. Nismo zaboravili igrati, ali trebamo se vratiti u našim glavama i vratiti samopouzdanje.