[VIDEO] Hagi za HRT: Hrvatska sve bolja

Legendarni rumunjski nogometaš George Hagi izveo je početni udarac na Međunarodnom nogometnom turniru Arena kupu, koji se održava u Medulinu, a na kojem nastupa i njegova momčad Vitorul Constanta.

Najbolji rumunjski nogometaš u povijesti, koji je bio poznat i kao Maradona s Karpata, od sredine 80-tih do sredine 90-tih bio je jedan od najboljih svjetskih veznjaka, što mu je osiguralo potpisivanje ugovora za europske velikane. Jedan je od rijetkih koji je igrao i za Real Madrid i za Barcelonu. Istinska rumunjska legenda i dalje je s 35 pogodaka najbolji strijelac u povijesti rumunjske reprezentacije.

Hagi je ovih dana u Medulinu, kojeg je izabrao za pripreme njegove momčadi. Vitorul Constanta sudjeluje i na pripremnom turniru na kojem igraju i hrvatski prvoligaši Lokomotiva, Inter i Slaven Belupo te nekoliko austrijskih i slovenskih klubova.

Prvi put sam u Hrvatskoj. Zaista je lijepo. Vjerujem da ćemo se dobro pripremati u ovom sportskom centru. Turnir je također dobar. Trenutačno imam klub i najbolju akademiju u Rumunjskoj. Trener sam svojeg kluba u prvoj ligi. Igramo dobro, drugi smo u prvenstvu i ovamo smo došli nastupiti na turniru, izjavio je našem novinaru Hagi.

Legendarni Rumunj jako cijeni hrvatske nogometaše: Imate dobru reprezentaciju i dobre igrače. Čestitam. Rumunjska ide prema dolje, a Hrvatska je sve bolja.

Hagi nam je naglasio i kako je veliki prijatelj s Robertom Prosinečkim, bivšim suigračem iz vremena kad je žario i palio u Realu i Barceloni, te da prati njegov rad u Azerbajdžanu.