Svindal najbrži na treningu Wengena, Zrnčić-Dim 40.

Vodeći spustaš svijeta Norvežanin Aksel Lund Svindal ostvario je najbolje vrijeme na treningu na legendarnoj stazi u Wengenu, gdje je u petak na rasporedu prva ovogodišnja kombinacija, u subotu spust, a u nedjelju slalom.

Nakon što je u srijedu odgođen prvi predviđeni trening, zbog većih količina novog snijega, Svindal je danas stazom Laubernhorn prošao za četiri stotinke brže od drugoplasiranog Austrijanca Vincenta Kriechmayra. Treće mjesto osvojio je Talijan Peter Fill, koji je zaostao osam stotinki.

Svindal, koji je pobijedio na tri od četiri ovosezonska spusta, u subotu će pokušati stići do svojeg prvog trijumfa u Wengenu, gdje je dvaput bio treći (2011. i 2014.).

Zrnčić-Dim zaostao 3,40 sekundi

U konkurenciji 76 skijaša našla su se i trojica hrvatskih predstavnika. Najbrži je bio Natko Zrnčić-Dim koji je za Svindalom zaostao 3,40 sekundi i osvojio 40. mjesto. Max Ullrich bio je 48. (+3,83), a Ivica Kostelić je za Svindalom zaostao 4,03 sekunde i završio trening na 51. mjestu.

Najbolji hrvatski skijaš u petak će pokušati po 14. put u karijeri stati na pobjedničko postolje u Wengenu, gdje je prošle godine u kombinaciji bio treći, što mu je bilo i posljednji put da je bio na postolju na utrkama Svjetskog kupa. Kostelić je ukupno na ovom švicarskom skijalištu ostvario četiri slalomske i dvije kombinacijske pobjede.