Olimpijski pobjednik u letovima ispao u kvalifikacijama

Aktualni dvostruki olimpijski pobjednik u skijaškim skokovima iz Sočija 2014. Poljak Kamil Stoch nije prošao kvalifikacije na Svjetskom prvenstvu u skijaškim letovima koje je počelo u Kulmu u Austriji.

Stoch je potpuno podbacio u kvalifikacijskoj seriji doletjevši na samo 134,5 metra, što mu je bilo dovoljno tek za 32. mjesto u konkurenciji 35 letača koji su se borili za mjesto među 30 onih koji su se pridružili izravnim kvalifikantima, desetorici najboljih u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Uvjerljivo najduži skok kvalifikacijske serije imao je svjetski rekorder u letovima Norvežanin Anders Fannemel koji je sletio na 233 metra. Njegov je let bio 18,5 metara kraći od svjetskog rekorda iz Vikersunda 2014., ali čak 26 metara duži od drugoplasiranog u kvalifikacijama Slovenca Roberta Kranjeca. Treći je s letom od 205 metara bio švicarski veteran Simon Ammann.

Glavni dio natjecanja na Svjetskom prvenstvu počinje u petak u 13 sati, kad su na rasporedu prve dvije serije u pojedinačnoj konkurenciji. U subotu bi trebale biti održane treća i četvrta serija, nakon kojih bi trebali doznati ime novog svjetskog prvaka u letovima. Naslov iz 2014. brani Nijemac Severin Freund. Svjetsko prvenstvo će biti zaključeno u nedjelju momčadskim natjecanjem.