Medveščakov Hedberg žrtva rasističkog ispada navijača

Navijači hokejaškog kluba Spartak iz Moskve bacali su kore od banane na led i oponašali glasanje majmuna vrijeđajući igrača zagrebačkog Medveščaka Edwina Hedberga u utakmici KHL-a igranoj u srijedu u kojoj su Zagrepčani slavili 4:1.

Rasističke uvrede upućene su bile prema švedskom hokejašu kolumbijskog podrijetla koji igra za zagrebački klub nakon njegova sukoba s jednim igračem Spartaka sredinom druge trećine.

Predstavnik kluba je došao u hotel u kojem su odsjeli igrači Medveščaka kako bi se službeno ispričao Edwinu Hedbergu, izjavio je za agenciju France Presse glasnogovornik moskovskog Spartaka Vladimir Samohin.

Provest ćemo internu istragu kako bismo otkrili odgovornu osobu za taj ispad. To je prvi put da se takav incident dogodio u Spartaku. Nismo takvo što očekivali, dodao je.

Ne znam što reći. Mislim da se takve stvari ne bi smjele događati. Ovo mi je druga sezona u KHL-u, ali prvi put da sam suočen s rasizmom
, izjavio je 21-godišnji Edwin Hedberg za agenciju R-Sport.

Potpredsjednik Spartaka Valerij Kamenski je pak najavio da klub namjerava zabraniti navijačima odgovornim za rasistički ispad dolazak na utakmice kluba.

Dok ih u hokeju nema, rasistički ispadi na nogometnim stadionima u Rusiji uobičajena su pojava.