Šetka i Tucak: Od četvrtfinala EP-a kreće pravi turnir

Hrvatski vaterpolisti lakoćom su svladali Maltu 22:2 u posljednjoj utakmici prve faze natjecanja na Europskom prvenstvu u Beogradu te osvojili drugo mjesto u skupini B koje ih u osmini finala vodi na reprezentaciju Nizozemske.

Anđelo Šetka je nakon dvoboja s Maltom izjavio da pravi turnir kreće od četvrtfinala. Nakon početnih 9:1, Malta nije uspjela pružiti nekakav otpor. To smo znali od početka i praktički se već tada okrenuli utakmici osmine finala protiv Nizozemske. Nakon te utakmice, od četvrtfinala, kreće pravi turnir. Nadam se da ćemo svi zdravi dočekati te utakmice i da ćemo na kraju pružiti najbolje igre, rekao je Šetka koji je protiv Maltežana postigao tri pogotka.

Ni izbornik Ivica Tucak nije se upuštao u dublju analizu dvoboja s Maltom. Očekivana pobjeda s obzirom na veliku razliku u kvaliteti između nas i Malte. U ovom trenutku treba tu utakmicu zaboraviti i okrenuti se onome što je najvažnije na ovom turniru, a to je nokaut faza, rekao je Tucak i najavio najvažniji dio turnira koji kreće od osmine finala.

U subotu igramo protiv Nizozemske, od koje smo bolji, a koja ima nekakvu kvalitetu sličnu Francuskoj, možda malo slabiju. Poslije ćemo gledati korak dalje, je li to Mađarska ili Grčka to u ovom trenutku ne znamo. Tkogod bio, imat ćemo užasno težak posao u četvrtfinalu, ali mi idemo kroz turnir. Pokušat ćemo otići do kraja, ako je to moguće, i tako ćemo se i pripremati, zaključio je hrvatski izbornik.