Modrić: Počašćen sam i ponosan što sam u društvu velikana

Hrvatski reprezentativac i vezni nogometaš Real Madrida Luka Modrić poručio je da je počašćen uvrštenjem među jedanaest najboljih nogometaša u 2015. godini prema izboru Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) i Udruge nogometnih profesionalaca (FIFPro).

Vrlo posebna večer za mene i vrlo posebno priznanje. Hvala svim nogometašima koji su mi iskazali veliko priznanje uvrštavanjem u najbolju momčad godine. Počašćen sam i ponosan što sam u društvu velikana, istaknuo je Modrić.

Na tome mu je čestitao i suigrač iz reprezentacije Barcelonin Ivan Rakitić, jedini hrvatski nogometaš koji je dobio bodove u natjecanju za Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg igrača koja je peti put pripala Argentincu Lionelu Messiju.

Čestitke Messiju na Zlatnoj lopti te čestitke Daniju Alvesu, Andresu Iniesti, Neymaru i mom kolegi iz reprezentacije Luki Modriću što su uvršteni u najbolju momčad, poručio je Rakitić čestitavši i svojem treneru u Barceloni Luisu Enriqueu na nagradi za najboljeg trenera.

U izboru za Zlatnu loptu glasovali su kapetani i izbornici nacionalnih selekcija te novinari, a Rakitić je osvojio dva boda. Po bod su mu dali kapetan Brazila Neymar i trener Libanona Miodrag Radulović. Modrić nije osvojio nijedan bod.

Kapetan Hrvatske Darijo Srna pet bodova je dao Messiju, tri Cristianu Ronaldu, a jedan Thomasu Mülleru. Hrvatski izbornik Ante Čačić pet bodova je dao Messiju, tri boda Ronaldu, a jedan napadaču Švedske i PSG-a Zlatanu Ibrahimoviću. Hrvatski novinar Zdravko Reić dao je glasove Messiju, Ronaldu i Neymaru.