Vori i Stepančić u Stadionu: Zaboraviti Sloveniju i okrenuti se Euru

U emisiji Stadion uoči Europskog rukometnog prvenstva gostovali su bivši kapetan Igor Vori i Luka Stepančić koji zbog ozljede propušta turnir u Poljskoj.

Prvo je to veliko natjecanje nakon 2003. na kojem neće biti Vorija. Izbornik Željko Babić najprije ga nije pozvao na pripremni turnir Croatia kup u Umagu, a zatim ga je izostavio i s popisa za Euro.

Bio je čudan osjećaj ne biti na pripremama za blagdane. U studenome nisam bio na popisu i znao sam da nisam vjerojatno više u kadru. Nisam zamjerio nikome. Izbornik je odgovoran za rezultat i poštujem njegovu odluku. Suigračima želim sreću i bit ću njihov najvjerniji navijač u Poljskoj, rekao je Vori.

Iako trenutačno nije u kadru, spreman je ponovno obuči hrvatski dres jer, kako veli, nije rekao još zbogom reprezentaciji. Još mislim da sam najbolji, kao što o sebi misli svaki sportaš. U ovom trenutku izbornik se odlučio za druge igrače. Nisam rekao definitivno zbogom. Pun sam entuzijazma i mogu pomoći budem li potreban pa makar na samo pet minuta, dodao je Vori.

Stepančić se teško ozlijedio u studenome. Počeo je hodati bez štaka i optimističan je. Smatra da će upravo ozlijede biti veliki hendikep hrvatskoj reprezentaciji koja u prvoj fazi natjecanja igra s Bjelorusijom (15.1.), Norveškom (17.1.) i Islandom (19.1.).

Ozljede su veliki problem i diktirat će izborniku izbor. Skupina je dosta zahtjevna i treba je ozbiljno shvatiti. Poslije dolaze Skandinavci, rukometno odlično potkovani i tehnički jaki te će trebati dobra priprema za utakmice, smatra Stepančić.

Uoči puta u Poljsku naši su rukometaši odigrali prijateljske utakmice sa Slovenijom. U petak su upisali minimalnu pobjedu, no u subotu su u Kopru izgubili s čak 15 razlike.

Reprezentacija nije toliko mlada. Novi možda nemaju dovoljno iskustva, no početna sedmorka je već puno toga prošla. Poraz od 15 razlike nije dobar za samopouzdanje uoči puta, no ne treba stvarati paniku. Možda bolje da se dogodilo sada a ne u Poljskoj. Ne trebaju se vraćati na utakmicu već se okrenuti otvaranju turnira, smatra Vori.

Svi najavljuju zlata. To bi bilo ludo reći dečkima i staviti im još jedan teret više na leđa. Imaju priliku pokazati kako se treba nositi prema nacionalnom dresu, a rezultat će doći sam po sebi
, zaključio je Vori.