Dinamo krenuo u pripreme s novim pojačanjem

U poslijepodnevnim satima trener Zoran Mamić okupio je ekipu i sa suradnicima ih poveo na prvi trening, a prije toga strateg Dinama je uz najnovije pojačanje Petra Stojanovića sjeo pred novinare i predstavio plan priprema za nastavak sezone.

Ovaj tjedan ćemo biti u Zagrebu, a od petka je momčad do 21. siječnja u Rovinju kada nas čeka i jedna utakmica, ali još ne znamo gdje ovisno o vremenskim prilikama. Nakon toga se vraćamo u Zagreb i 25. idemo u Španjolsku gdje nas čekaju četiri utakmice i to protiv Stromgodseta, CSKA Moskve, Litexa i zadnja je protiv Šahtara, rekao je Mamić.

Mamić će na pripremama imati velik broj igrača, 33 ili čak 34, a najveći dio njih su mladi igrači koji su priključeni radu prve momčadi: Što se tiče njih mogu ponoviti da ovo nije jednokratna odluka nego dugoročna odluka i plan kluba odnosno smjer u kojem želimo ići. Napravio sam sastanak s njima i roditeljima, obavijestio ih da će ovisno o stanju u momčadi, poziciji, njihovom radu i drugim stvarima netko prije, a netko kasnije dobiti priliku što se tiče igranja za prvu momčad. To ne ovisi o meni nego o njima i trenutnoj situaciji. Balansirat će između Lige prvaka mladih, druge i prve momčadi što je najbolje za njihov razvoj, a naravno da su tu i obveze za reprezentaciju.

Osvrnuo se Mamić i na Gordona Schildenfelda: On je naš igrač i čekam da se danas pojavi zdrav i spreman za rad.

Među igračima će biti i 20-godišnji Petar Stojanović, novi desni bočni hrvatskog prvaka: Radi se o igraču kojeg smo jako dugo pratili i bio je prvi na našoj listi želja. On je reprezentativac, igrao je Ligu prvaka i Europsku ligu i smatramo da je on upravo igrač koji se uklapa u našu viziju. Drago nam je da je s nama i siguran sam da će svojim radom i zalaganjem opravdati velika sredstva koja smo uložili u njega. Potrudit ćemo se napraviti sve da se što prije prilagodi momčadi, predstavio je Zoran Mamić novo pojačanje Modrih.

Hvala treneru na lijepim riječima. Očekujem sve najbolje jer sam došao u vrhunski klub koji ima visoke ciljeve. Dat ću sve od sebe kako bi svojim igrama pomogao ekipi i zahvalio se za priliku koju sam dobio, rekao je na početku Stojanović koji je otkrio kako nema igrački uzor i da je karijeru počeo kao – vratar: To je bilo više iz fore na početku, ali brzo sam se prebacio u veznu liniju da bi prije dvije godine postao desni bočni. Meni je uvijek bilo najvažnije igrati i moram reći da sam trenutno jako zadovoljan

Modri će četiri dana trenirati u Zagrebu, a potom u jutarnjim satima petka kreću prema Rovinju.