Nenad Bjelica kandidat za trenera Betisa

Španjolski nogometni klub Betis u nedjelju navečer je dao otkaz treneru Pepu Melu zbog slabih rezultata, a među kandidatima za njegovog nasljednika spominje se i hrvatski 44-godišnji trener Nenad Bjelica koji je od kraja studenog bez kluba.

Betis je u posljednjoj prvenstvenoj utakmici poražen s 0:1 na gostovanju u madridskom predgrađu Getafe čime je skupio osam utakmica zaredom bez pobjede. 
Momčad iz Seville privremeno će voditi Juan Carlos Ollero, trener Betisovog podmlatka koji nastupa u trećoj španjolskoj ligi.

Španjolski mediji kao najizglednijeg kandidata spominju 61-godišnjeg Španjolca Juande Ramosa koji je bez kluba nakon što je 2014. napustio ukrajinski Dnjepar. On je bio trener Betisa od 2001. do 2002., a Wikipedia ga je već uvrstila kao novog trenera.

U subotu je Estado Deportivo objavio da je jedan od kandidata i nekadašnji nogometaš Betisa Nenad Bjelica. On je krajem studenog dobio otkaz u talijanskom drugoligašu Speziji koju je vodio u 61 utakmici. Prije toga je bio trener bečke Austrije s kojom je nastupio u Ligi prvaka, sudarivši se u skupini s Atlético Madridom koji je te sezone osvojio španjolsko prvenstvo.

Nenad Bjelica je od 1996. do 1998 igrao u veznom redu Betisa, a u Španjolskoj je nastupao i za Albacete i Las Palmas.

Estadio Deportivo navodi i imena ostalih kandidata, među kojima se uz Ramosa i Bjelicu, nalaze Fernado Vázquez, Serra Ferrer, Paco Chaparro i Čeh Michal Bilek.

Pepe Mel, koji je već bio trener Betisa, oprostio se od kluba. On je klupu zeleno-bijelih preuzeo u prosincu 2014. te vratio momčad u prvu ligu nakon što je lani osvojio drugu. Betis se nalazi na 15 mjestu u prvenstvu među 20 klubova prve lige.