Kek najavio borbu za naslov prvaka, Sharbini propustio trening

Nogometaši Rijeke u ponedjeljak su krenuli s pripremama za proljetni nastavak koji će početi domaćom utakmicom protiv Lokomotive 13. veljače. Trener Matjaž Kek i Ivan Močinić najavili su kako im je cilj osvajanje naslova prvaka.

Moj cilj je jedan. Želim trenirati i imati ekipu koja može pobijediti svakog. Ako se to zbroji onda znači da smo prvi. Ja želim takvu ekipu i namjeravam je tako pripremiti i postaviti pred nju taj cilj, rekao je Kek.

Rijeka će dio priprema, od 16. do 26. siječnja, odraditi u Dubaiju.

Pripreme u Dubaiju velika su nagrada za nas. To nam je dodatna motivacija da se što bolje pripremimo i da bismo bili što bolji na proljeće, rekao je kapetan Rijeke Ivan Močinić.

U Dubai ne idemo na nikakvo razgledavanje, očekuju nas naporni treninzi kako bismo se što bolje pripremili za nastavak sezone. Nakon ovog odmora koji je bio poprilično dug, svi se veselimo tim pripremama, rekao je vratar Bijelih Ivan Vargić.

Prvi trening u ovoj godini momčad je odradila bez četiri igrača koji su počeli sezonu. Nije bilo Moisesa i Jugovića koji karijere nastavljaju u Palmeirasu, odnosno Jeonnam Dragons, a nije trenirao ni Radošević jer traju pregovori s Napolijem oko otkupa njegova ugovora. Bivši kapetan Anas Sharbini, unatoč tome što je igrač pod ugovorom i na popisu za odlazak u Dubai, nije se pojavio na prvom treningu, a ni na zakazanom razgovoru s klupskim čelništvom.

Konferenciju za novinare poslušajte ovdje.