Tucak: Naša najvažnija utakmica je protiv Francuske

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u mislima je u sutrašnjem susretu s Francuskom. Jutrošnji trening na bazenu SRC Novi Beograd bio je u znaku taktike za utakmicu koja će nam odrediti daljnji tijek natjecanja na ovom Europskom prvenstvu.

No izbornik Ivica Tucak osvrnuo se i na težak poraz od Srbije na otvaranju EP-a.

Izgubili smo, nažalost, utakmicu od protivnika koji je u ovom trenutku, moramo priznati i biti iskreni, bolji od nas. Iako smo htjeli drugačije, da na drugi način otvorimo turnir. Kada u dva susreta izgubimo sa sedam razlike, nema nam druge nego priznati da je Srbija u ovom trenutku bolja reprezentacija od nas. Taj susret moramo zaboraviti čim prije. Naglašavao sam i prije Europskog prvenstva da je ishod tog susreta nebitan za daljnji turnir, rekao je izbornik.

Tucak je ponovio da je najvažnija utakmica upravo ona s Francuskom. Dvoboj je u utorak u 16.45, uz prijenos na Četvrtome programu.

Da je jučerašnja utakmica završila i drugačijim rezultatom, utakmicu protiv Francuske moramo dobiti. Moramo se dignuti, fokusirati se na ovo što nas čeka. Ići iz dana u dan, iz utakmice u utakmicu kroz turnir. Nadam se da ćemo prikazati onu igru koju možemo. Francuska je opasna i jaka reprezentacija. Bilo kakvo podcjenjivanje, bit ćemo kažnjeni. Oni su u ekspanziji i digli su se
, dodao je Tucak.

Jučer smo uvjerljivo poraženi od Srbije koja je bila za svaku pohvalu, a mi ispod svake razine. Ova nam utakmica nije bila presudna što se tiče rezultata. Okrenut ćemo se sutra Francuzima jer pobjedom u toj utakmici dobivamo lakšeg protivnika za osminu finala. Mislim da ćemo biti spremni za sutrašnju utakmicu jer sam uvjeren da smo kvalitetniji od Francuza i sve osim naše pobjede bilo bi veliko iznenađenje, izjavio je kapetan Josip Pavić.