Ništa od nastupa u Zagrebu: Cro Cop ostaje suspendiran

Mirko Filipović je objavio da mu na dopinškom testiranju nisu pronađene nikakve zabranjene supstance u krvi i urinu. Gotovo dva mjeseca nakon što je suspendiran iz UFC-a od strane USADA-e zbog navodnog dopinga, najbolji hrvatski borac dokazuje da je ipak bio čist. Dobra vijest stigla je u pravo vrijeme, nakon najave povijesnog UFC eventa u Zagrebu 10. travnja, pa je Mirkova objava pobudila nadu brojnih fanova da će ga ponovo gledati u Areni, ovog puta pod najjačom MMA promocijom.

No, problem je što legendarnom borcu i dalje ostaje suspenzija USADA-e koja zasad ostaje na snazi.

Neovisno o tome je li Filipović aktivno koristio zabranjenu supstancu u vrijeme testiranja, priznao je  njihovo korištenje, pokušaj i posjedovanje ljudskog hormona rasta, što je i dalje kršenje UFC-ove anti-dopinške politike, poručila je glasnogovornica USADA-e Annie Skinner.

Mirko je više puta u medijima, pa i u dugom videu na svom Facebooku, detaljno objasnio što je i kada točno radio u liječenju i pripremi borbe s Anthonyjem Hamiltonom koja je otkazana tri tjedna prije korejskog UFC Fight Night 79 eventa. Priznao je uzimanje male količine hormona kako bi zaliječio ozljedu ramena i uspio spreman dočekati svoju drugu borbu nakon povratka u UFC. Dva dana prije nego što je objavljena Mirkova suspenzija, Filipović je objavio da završava karijeru zbog ozljede.

Iz USADA-e nisu željeli komentirati je li Mirko prošao test ili ne jer im to nije važno nakon njegovog javnog priznanja. Kako je i sam najavio, postojala je velika mogućnost da testovi ne otkriju ništa zbog male količine koju je koristio puno prije najavljenog nastupa. To se i dogodilo, a da se sam nije prijavio, sada bi se već spremao za zagrebački event i nitko ne bi ništa znao. S trenutnom suspenzijom može se vratiti tek 2017. godine.

Sve je to moja greška, ali ne što sam uzeo hormon rasta da probam zalječiti rame već što sam glumio poštenjačinu i sam im prijavio, ali valjda je tako trebalo biti, napisao je Cro Cop još krajem studenog.