Kristoffersen slavio u Adelbodenu, Hrvati bez 2. vožnje

Norvežanin Henrik Kristoffersen s vremenom 1:51.34 pobjednik je četvrtog slaloma sezone i 16. utrke sezone Svjetskog kupa  u švicarskom Adelbodenu. Hrvatski skijaši bili su loši, niti jedan nije ušao u drugu vožnju.

Iako je jučer otkazan muški veleslalom, danas su uvjeti bolji pa se slalomska utrka održala u predviđenim terminima.

Kristoffersen je bio treći nakon prvog laufa, s 32 stotinke sporijim vremenom od tada vodećeg Rusa Aleksandra Horošilova. Drugi je nakon prve vožnje bio Marcel Hirscher, koji je na kraju i zadržao drugu poziciju s malenih šest stotinki sekunde zaostatka za Kristoffersenom, a Horošilov je na kraju zauzeo treće mjesto sa 60 stotinki minusa.

Hirscher i Kristoffersen su jedina dvojica skijaša koji su sva četiri ovosezonska slaloma završavala na pobjedničkom postolju, među trojicom najboljih. Kristoffersenu je ovo sedma pobjeda u karijeri, pri čemu treća pobjeda ove sezone na četiri održana slaloma, nakon što je slavio u Val-d'Isereu i Madonni di Campiglio.

Nastupila su trojica hrvatska skijaša, a sva trojica su bila neuspješna. Ivica Kostelić, koji je ovdje bio pobjednik 2011. godine, krenuo je sa startnim brojem 47 i izletio je sa staze, kao i Filip Zubčić, a Natko Zrnčić-Dim je krenuo sa startnim brojem 69 i jedini je uspio odraditi cijelu stazu, no s ogromnim zaostatkom 5,58 za vodećim i daleko od plasmana u drugu vožnju.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirscher sa 801 bodom, drugi je Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 636 bodova, a treći je Kristoffersen sa 571 bodom. Filip Zubčić je na 71. mjestu sa 42 boda, a Natko Zrnčić Dim zauzima 118. mjesto sa šest bodova. U slalomu vodi Kristoffersen sa 380 bodova, Hirscher je drugi sa 40 bodova manje, a treći je Horošilov sa 174 boda.

Muška karavana ostaje u Švicarskoj. Od 15, do 17. siječnja u Wengenu su na rasporedu kombinacija (15.1), spust (16.1) i slalom (17.1.).