HRT 4, 20.30: Derbi Hrvatske i Srbije na otvaranju EP-a

Europsko prvenstvo u vaterpolu otvara derbi utakmica između Hrvatske i Srbije. Beogradska Kombank arena je rasprodana, 12.000 ljubitelja vaterpola uživo će pratiti dvoboj.

Hrvatski reprezentativci s nestrpljenjem očekuju početak prve utakmice na EP-u, koju možete pratiti u izravnom prijenosu na našem Četvrtom programu od 20.30.

Koncentrirani smo na sutrašnji dvoboj. Vremena nema, što smo napravili – napravili smo. Stanje u ekipi je dobro, svi od početka do kraja jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo, rekao je dan uoči dvoboja hrvatski izbornik Ivica Tucak.

Kapetan Josip Pavić zrači optimizmom i poručuje: Za sad ide sve super. Prvi trening smo odradili na bazenu blizu arene, a jutros i u Kombank areni. Jedva čekamo sutrašnju utakmicu da počne. Uvjeren sam da će biti puno gledalište te jedan vrhunski spektakl u kojem će svi uživati!

Kapetan Srbije Živko Gocić očekuje pravi vaterpolski spektakl. Očekuje nas veliki rival Hrvatska. Ekipa koja je prošle godine, uz ekipu Srbije, pokazala najbolji vaterpolo na svijetu. To je dokazala sudjelovanjem u dva finala, Svjetskoj ligi i Svjetskom prvenstvu u Kazanju.

Poručuje da konačni rezultat neće značiti ništa s obzirom na to da je turnir jako dugačak. Dan D je četvrtfinalni dan na ovakvim natjecanjima, rekao je Gocić.  
 
Hrvatska u skupini B sljedeću utakmicu igra protiv Francuske u utorak 12. siječnja u 16.45 sati, a posljednju protiv Malte u četvrtak 14. siječnja u 9.30 sati.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju: Josip Pavić, Marko Bijač, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić, dr. Boris Labar i Igor Pezelj.