Babić: Ako ne izvučemo pouku, bolje je da ne idemo u Poljsku

Ako ne izvučemo pouku iz ovako velikog poraza, onda je bolje da ne idemo u Poljsku, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić nakon teškog poraza od Slovenije (17:32) u pripremnom dvoboju uoči Europskog prvenstva. 

Normalno da ovako veliki poraz nije realan, i sigurno da nije ugodno, osobito zato jer je to zadnja pripremna utakmica prije odlaska na Europsko prvenstvo, no ako svi izvučemo pouku, i igrači i ja kao izbornik, da je važna svaka lopta i da je važan pristup, onda će biti u redu, ističe Babić.

Analizirat ćemo snimku utakmice i trebamo vidjeti zašto smo se raspali kao momčad, zašto nismo imali udarce izvana i zašto smo radili tehničke pogreške, zaključio je hrvatski izbornik.

Niti je Hrvatska toliko loša, niti smo mi toliko dobri. Nama je išlo sve, a hrvatskoj reprezentaciji malo toga, rekao je slovenski izbornik Veselin Vujović i dodao: Neigranje Duvnjaka, nedostatak ambicije i potrošak energije u sinoćnjoj utakmici doveo je do ovakvog rezultata. Nama je išlo sve, a Hrvatskoj malo toga i onda nema načina da se to zaustavi. Poručio bih hrvatskoj javnosti i izborniku Babiću da budu mirni, jer Hrvatska ima dobru momčad i neka vjeruju u ono što rade. Ovaj poraz treba uzeti kao opomenu, jer bolje je da se to dogodilo sada, negoli na EP.