Ana Lelas u Sopronu s Ivom Ciglar

Hrvatska košarkaška reprezentativka Ana Lelas prešla je iz španjolske Parfumerias Avenide u mađarski klub Uniqa Sopron, gdje će do kraja sezone biti suigračica kolegici iz reprezentacije Ivi Ciglar.

Iskusna 32-godišnja Splićanka, koja igra na poziciji krila te je prošla mnoge europske klubove, najviše u Francuskoj i Turskoj, u Parfumerias Avenidu stigla je ljetos i potpisala dvomjesečni ugovor mijenjajući Amerikanku Triciju Liston i Amerikanku s grčkom putovnicom Jacki Gemelos, koje su u prva dva mjeseca sezone igrale američku WNBA ligu.

Lelas se u srijedu, 13. siječnja, vraća na parket dvorane u Salamanci, gdje će u dresu Soprona odmjeriti snage s dojučerašnjim suigračicama u dvoboju 10. kola B skupine Eurolige. Španjolke su nakon devet kola pretposljednje s dvije pobjede, dok je mađarska ekipa na posljednjem mjestu s učinkom 1-8, a upravo su protiv španjolske ekipe ostvarile svoju jedinu pobjedu.

Sopron ima mladu ekipu koja može puno naučiti i iz poraza u utakmicama sa snažnim suparnicima. Uvjerena sam da će se ti porazi isplatiti u budućnosti. Volim izazove. Učinit ću sve da ekipa i ja rastemo kako se bliži dio sezone u kojem ćemo igrati najvažnije utakmice. Neće nam biti lako, ali došla sam ovamo osvojiti prvenstvo i kup, izjavila je u intervjuu za klupski internetski portal Ana Lelas nakon što je odradila prvi trening s novim suigračicama.