Otkazan veleslalom u Adelbodenu, slalom zasad ostaje

Veleslalom skijaša predviđen za danas u švicarskom Adelbodenu otkazan je zbog magle i kiše koja je padala preko noći te uništila stazu.

Odlučeno je tako neposredno prije nego što je utrka trebala početi, samo sat vremena prije predviđenog termina prve vožnje u 10.30, a skijaši su se već počeli pripremati i zagrijavati, pa ovaj neobično kasni otkaz nije dobro sjeo trenerima i skijašima, od kojih su mnogi još jučer upozoravali da je održavanje utrke nemoguća misija.

Jaka kiša je počela padati u petak poslije podne i padala je cijelu noć. Osim toga, skijaše je jutros dočekala gusta magla i nakon inspekcije u 9,30, sati žiri je odlučio da ne postoje uvjeti za veleslalom, objavila je Svjetska skijaška federacija (FIS) u svom priopćenju.

Ovo je trebao biti šesti veleslalom sezone, a nastupio bi i naš Filip Zubčić.

Razočaran sam, ustali smo rano ujutro, a onda ovako odgode utrku, iako je još jučer bilo jasno da će se teško održati, rekao je Zubčić.

Sutra ipak slalom za skijaše u Adelbodenu

Slalom za skijaše, koji se za Svjetski kup treba voziti sutra u Adelbodenu, održat će se iako je danas otkazana utrka veleslaloma zbog guste magle i kiše koja je oštetila stazu.

Nešto kasnije je direktor utrka FIS-a Markus Waldner objavio da će se slalom za skijaše, koji je na rasporedu u nedjelju, održati i da prva vožnja počinje u 10,30 sati.

Održat ćemo slalom sutra, kazao je Waldner, dodavši: To nije lako jer su prognoze gotovo iste kao za danas, ali ćemo pokušati i držimo fige da uspijemo.