Cedevita službeno predstavila Ivicu Zubca

Cedevita je službeno predstavila svog novog igrača, 212 cm visokog centra Ivicu Zubca, koji je potpisao za novi klub samo nekoliko dana nakon raskida ugovora s Cibonom.

Izuzetno nam je drago da se Ivica odlučio doći o Cedevitu. Radi se o velikom talentu hrvatske košarke. Prepoznao je Cedevitin rad i rad našeg trenera, koji nam je donio i bodove iz Turske, i prepoznao je uvjete i kvalitetu kluba koji je ispred njega izložio program kako bi to sve trebalo biti u budućnosti. Treba napraviti sve da on završi ondje gdje bi htio biti. On apsolutno ulazi u rotaciju za naš prvi tim, što se tiče drugog dijela Eurolige i što se tiče Prvenstva Hrvatske i Kupa. Stvarno smo zadovoljni što se na kraju između ostalih ponuda odlučio za Cedevitu, a to u krajnjem slučaju samo pokazuje kontinuitet rada, a i našeg zalaganja da danas-sutra napravimo momčad mladih i odličnih igrača, s kojim bi u Europi možda mogli još i bolje kotirati, izjavio je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Prije svega, izuzetno sam sretan i zadovoljan da ću imati mogućnost imati u ekipi takav potencijal kao što je Ivica. Pratim ga već dugo, znam koliko može i kad sam u utorak ujutro čuo od sportskog direktora da ga imamo šansu dovesti i da je raskinuo ugovor s Cibonom, odmah smo se našli, dogovorili i izložili mu naš program. Jako smo sretni što je prihvatio naš program i smatram da nam može puno pomoći već sada, a da ne govorimo o budućnosti. Zubac ima puno kvaliteta. Trebamo na tome raditi i dizati to na još viši nivo i uklopiti ga što prije u ekipu. Znamo svi kakav je, a o kvalitetama će pričati on sam na terenu, kaže trener Veljko Mršić.

Jako sam sretan i uzbuđen jer sam potpisao za Cedevitu. Trebalo mi je dosta da odlučim i bilo je teško, pošto sam već dosta bio u Ciboni, no kad su mi treneri predstavili program bio sam zadovoljan i nije mi trebalo puno da izaberem Cedevitu. Mislim da ću se ovdje najbolje razvijati i da su ovdje najbolji uvjeti za rad. Gledam na primjeru Nurkića, koji je otišao u NBA, i Bilana, koji se razvio u jednog od najboljih centara Eurolige, rekao je sam Zubac.