Bez Hrvata u Uefinoj idealnoj momčadi

Europska nogometna federacija objavila je imena najboljih 11 nogometaša Europe za 2015., među kojima nema nijednog Hrvata. Među nominiranima bio je hrvatski reprezentativac i igrač Barcelone Ivan Rakitić koji nije osvojio mjesto u najboljoj momčadi Europe.  

Najbolja momčad sastavljena je na temelju glasova gotovo osam milijuna ljudi koji su glasovali na Uefinim stranicama i preko twittera.

U idealnoj momčadi, koja je sastavljena u formaciji 4-3-3 ima najviše igrača Barcelone, čak pet, zatim slijedi Real Madrid s tri predstavnika, Bayern s dva i Juventus s jednim predstavnikom.

Najboljih 11 nogometaša Starog kontinenta su Manuel Neuer (Bayern), Dani Alves (Barcelona), Sergio Ramos (Real), Gerard Pique (Barcelona), David Alaba (Bayern), Paul Pogba (Juventus), Andres Iniesta (Barcelona), James Rodrigez (Real), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real) i Neymar (Barcelona). Najviše je glasova u postocima dobio Messi (70), a zatim Alaba (69), Iniesta (63) i Neuer (59), a Ronaldo je dobio samo 41 posto glasova.