Subašić deseti vratar svijeta, najbolji ponovno Neuer

Vratar Vatrenih i Monaca Danijel Subašić proglašen je za desetog vratara svijeta u 2015. po izboru Međunarodnog instituta za nogometnu povijest i statistiku u kojem je po treći put slavio vratar Elfa i Bayerna Manuel Neuer.

Subašić je dobio četiri boda, što mu je bilo dovoljno da se uvrsti među desetoricu najboljih, a njegove obrane u francuskom prvoligašu Monacu i hrvatskoj reprezentaciji u protekloj godini nisu prošle nezapaženo. U izboru su sudjelovali nogometni stručnjaci iz 50 zemalja, a među njima su bili i legendarni vratari Walter Zenga, Oliver Kahn i Jose Luis Chilavert.

Neuer je ponovno uvjerljivo slavio s ukupno 188 bodova, čak 110 bodova više od vratara Azzurra i Juventusa Gian Luigija Buffona. Njemački vratar tako već treću godinu uzastopce osvaja ovaj izbor s više od sto bodova prednosti te opasno prijeti Španjolcu Ikeru Casillasu, koji je od 2008. do 2012. pet puta osvajao ovaj naslov.

Treće mjesto pripalo je vrataru Barcelone i Čilea Claudiju Bravu, a među desetoricom najboljih su i David De Gea (Manchester United), Thiebau Curtois (Chelsea), Petr Cech (Arsenal), Marcelo Barrovero (River Plate), Marc Andre Ter Stegen (Barcelona) i Casillas (Porto).