Kina ostala bez izbornika

Reprezentacija Kine ostala je bez izbornika nakon što je Francuz Alain Perrin dobio otkaz zbog loših rezultata u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, koje će se 2018. održati u Rusiji.  

Kineski mediji javljaju da su čelnici kineskog Saveza odlučili otpustiti Perrina iako su Kini ostale još dvije utakmice u kvalifikacijama te još imaju izgleda za plasman u završnu fazu azijskog dijela kvalifikacija.

S Francuzom na klupi Kinezi su tek treći u svojoj skupini u kojoj je Katar već osigurao  prvo mjesto. Kina zaostaje tri boda za drugoplasiranim Hong Kongom, s kojim su odigrali razočaravajuća dva remija bez pogodaka. Do kraja kvalifikacija Kinezi imaju domaće utakmice s Maldivima i Katarom. Plasman u završnu fazu kvalifikacija izborit će samo pobjednici osam skupina te četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Najmnogoljudnija zemlja svijeta tek je 82. na Fifinoj ljestvici, a za sada ima samo jedan nastup na svjetskoj smotri - 2002. u Južnoj koreji i Japanu kada je s tri uvjerljiva poraza završila na začelju skupine. Perrin je vodio Kinu od 2014., a vjeruje se da će njegov nasljednik također biti stranac.