Rudić uoči EP-a: Srbija favorit, ali Hrvatska može do vrha

Bivši hrvatski, a trenutačni brazilski izbornik Ratko Rudić ima šest medalja s europskih prvenstava, od čega jedno zlato s Hrvatskom 2010. iz Zagreba. Za HRT je najavio predstojeće EP.

Europsko prvenstvo u olimpijskoj godini uvijek je na neki način priprema za Olimpijske igre, motivacije određenih ekipa su da na EP-u ostvare vizu za OI, a imao ostale ekipe koje se bora za dobar rezultat, rekao je.

Od Hrvatske možemo očekivati: Iako je Hrvatska oslabljena neigranjem nekih ključnih igrača, mladići koji dolaze su izuzetno motivirani i učinit će sve da se nametnu. Hrvatska je izuzetno jaka, od vratara do bekovske linije, koja je po meni najbolja na svijetu, bočni Sukno i Joković, po mom mišljenju najbolji na svijetu, dva centra su dobra, imamo vrhunske igrače. Mislim da Hrvatska ima potencijal za najviši plasman, kaže Rudić.

Glavni favoriti za medalje: Sigurno da je Srbija glavni favorit, i zbog rezultata prošle godine i jer je domaćin. Imamo onda Hrvatsku, Mađarsku, Crnu Goru, Španjolsku, Italiju, Grčku, koje mogu ugroziti jedna drugu i mogu ugroziti Srbiju.