Njemačka otkrila slabosti Hrvatske pet dana uoči EP-a u Srbiji

Nakon pobjede nad Rudićevim Brazilom, hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je od Njemačke 9:10 (1:2, 3:4, 3:2, 2:2) u drugom susretu na pripremnom turniru u Dubrovniku.

Samo pet dana do početka Europskog prvenstva u Srbiji situacija u našoj reprezentaciji daleko je od idealne. Dosad su problem bile ozljede i izostanci, a sada zabrinjava i igra. Bilo je puno pogrešaka u napadu, dok je igra u obrani bila najslabija.  Tako su u napadu 13 isključenja njemačkih igrača samo u pet navrata pretvorena u pogodak. Hrvatska je dobro i prošl,a jer je njemačka reprezentacija četiri i pol minute prije kraja vodila s 10:7.

Golove za našu reprezentaciju dali su Sukno, Joković i Vukičević po dva, te Burić, Petković i Lončar po jedan.

Posljednju provjeru naši vaterpolisti imaju večeras protiv Crne Gore. Nakon dvoboja izbornik Ivica Tucak odredit će 13 putnika za Beograd u kojemu u nedjelju u prvome kolu EP-a Hrvatska igra protiv Srbije.

Hrvatska će na EP u Beogradu u prvom krugu natjecanja igrati u skupini A s domaćinom Srbijom, Francuskom i Maltom, a sve reprezentacije izborit će plasman u drugi krug natjecanja. U njemu će prvi put umjesto dosadašnjih 12 nastupiti 16 reprezentacija.