Fed Cup: Konjuh i Vekić predvode Hrvatsku

Ana Konjuh, Donna Vekić, Petra Martić i Darija Jurak tenisačice su koje je hrvatska Fed Cup izbornica Iva Majoli prijavila za nastup na turniru Prve skupine, kojem će od 3. do 6. veljače domaćin biti izraelski Eilat.

Od prijavljenih igračica trenutačno je samo Konjuh među stotinu najboljih na pojedinačnoj WTA ljestvici, na kojoj zauzima 82. mjesto. Vekić je 103., a Martić 148. tenisačica svijeta. Jurak je 52. u konkurenciji parova.

Na turniru će nastupiti 14 reprezentacija, a samo će dvije najuspješnije izboriti plasman u kvalifikacije za Svjetsku skupinu II. U prvoj fazi igrat će se u grupama (dvije po tri i dvije po četiri reprezentacije), a prvoplasirani sastavi iz četiriju skupina ići će u završno razigravanje za dva spomenuta mjesta koja donose šansu za odlazak u viši rang.

Zbog plasmana na ljestvici Fed Cupa, na kojoj trenutačno zauzima 25. mjesto, očekuje se da će Hrvatska biti među četiri nositelja uoči izvlačenja kojim će biti određen sastav skupina.

Na turniru u Izraelu još nastupaju Belgija, Bugarska, Estonija, Gruzija, Hrvatska, Izrael, Južna Afrika, Latvija, Mađarska, Portugal, Švedska, Turska, Ukrajina i Velika Britanija. Osim Hrvatske, među nositeljima bi trebali biti Velika Britanija, Mađarska i Ukrajina.