Nakon četiri godine u Splitu ponovno visaški miting

Nakon četverogodišnje stanke, u Splitu će se 29. siječnja ponovno održati međunarodni atletski miting skakačica u vis, a Hrvatsku će predstavljati Blanka Vlašić i Ana Šimić.

Sada smo u situaciji da se Blanka Vlašić vratila natjecanju i motivirana  je te se priprema za  sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a osim nje imamo još jednu izvrsnu skakčicu Anu Šimić tako da nam nije problem organizirati miting u velikoj dvorani sportskog centra Gripe na kojem očekujemo spektakl, naglasio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić.

Prema njegovim riječima u Splitu se očekuje sudjelovanje desetak skakačica, a njihova će imena biti poznata sljedećih dana.

Do sada je u Splitu od 2007. do 2011. održano pet međunarodnih mitinga visašica  koji su bili poznati i kao Blankini mitinzi , a na njima su tradicionalno sudjelovale ponajbolje svjetske skakačice. U posljednje četiri godine, zbog ozljeda Blanke Vlašić, nije bilo mitinga u Splitu.

Nakon nekoliko godina stanke u sudjelovanju na natjecanjima, pri čemu je odustala i od Olimpijskih igara 2012. u Londonu,  Blanka Vlašić se 2015. vratila na veliku sportsku pozornicu osvojivši srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Pekingu. Ana Šimić je na Europskom prvenstvu 2014. u Zürichu osvojila brončanu medalju.