Panadić novi trener Istre

Andrej Panadić novi je trener Istre 1961 s kojom je potpisao ugovor na dvije i pol godine. Predstavljanje novog trenera pulskog prvoligaša održat će se u četvrtak u klupskim prostorijama.

Panadić je puno poznatiji po svojim igračkim danima nego po svojim trenerskim uspjesima.

U dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio je drugoligaša Radnik iz Velike Gorice, austrijskog prvoligaša LASK iz Linza. Nakon toga više nije momčad. Od 2011. bio je prvi suradnik i prvi pomoćnik Branku Ivankoviću u Saudijskoj Arabiji, Ujedinjenim Arapskim Emiratima te u Teheranu, a 2014. bio je u stručnom stožeru hrvatske reprezentacije i obnašao funkciju skauta tadašnjem izborniku Niki Kovaču.

Igračku karijeru započeo je u velikogoričkom Radniku, nastavio u zagrebačkom Dinamu s kojim je osvojio jedan naslov prvaka te Hrvatski kup. Vrhunac karijere Panadić je doživio u dresu njemačkog HSV-a, za koji je igrao od 1998. do 2002., te je nastupio i u Ligi prvaka.

Istra je jesenski dio sezone završila s četiri uzastopna poraza te na osmom mjestu sa samo 19 osvojenih bodova u 21 utakmici. To joj je donijelo osmo mjesto, ali pretposljednji Osijek je također na tom učinku.