Zvijezda atletskog prijelaznog roka: Ana Šimić u Agramu

Hrvatska olimpijka, brončana s Europskog prvenstva i prvakinja Mediterana u skoku u vis Ana Šimić postala je novi član zagrebačkog Agrama.

Višegodišnja trakavica i godine u kojima nije bila registrirana ni za jedan atletski klub tako su završili. Atletski klub Agram je postigao dogovor s njezinim dosadašnjim klubom Zagreb Ulix koji je zadovoljavajući za sve strane i Ana u 2016. godini konačno ima klub.

Podsjećamo, prošla godina protekla je s problemima ozljede tetive što je posljedica loših uvjetima u kojima je trenirala. Unatoč tomu uspjela je ostvariti normu za Olimpijske igre 2016. godine i ući u finale Svjetskog prvenstva.

Aktualna godina, osim Olimpijskih igara u Rio de Janeiru, za Šimić nudi velika potencijalna natjecanja kao što su Svjetsko dvoransko prvenstvo u Portlandu (21. - 24. ožujka) i Europsko prvenstvo u Amsterdamu (7. - 10. srpnja).

Osobni rekord Ane Šimić je 199 cm koji je postavila 17. kolovoza 2014. na Europskom prvenstvu u Zürichu osvojivši brončanu medalju. Iste je godine na Kontinentalnom kupu u Marakešu bila treća sa skokom od 195 cm. Godinu dana prije na Mediteranskim igrama u Mersinu slavila je sa skokom od 192 cm.