Završni glanc u Dubrovniku: Vaterpolisti protiv Rudićeva Brazila

Vaterpolska reprezentacija ovih dana odrađuje posljednje pripreme uoči Europskog prvenstva u Beogradu od 10. do 23. siječnja.

Hrvatska u Dubrovniku sudjeluje na turniru četiriju reprezentacija, a prvu utakmicu igra već danas u 18.20 sati na bazenu u Gružu protiv reprezentacije Brazila koju vodi bivši hrvatski izbornik Ratko Rudić.

Uz Hrvatsku i Brazil, na pripremnom turniru sudjeluju i reprezentacije Crne Gore i Njemačke.

Izbornik Ivica Tucak ističe da turnir nema rezultatsku važnost. Ono što mi tražimo od ovog turnira je da dobijemo još jasniju sliku naših trenutačnih mogućnosti, eventualnih pogrešaka kojih će sigurno biti na utakmicama na turniru u Dubrovniku. Da to pokušamo u ovo kratko vrijeme do Europskog prvenstva ispraviti, rekao je Tucak i dodao: Nadam se da smo već sada na dobrom putu. Bez obzira na sve probleme s kojima smo se susreli u proteklom periodu, mislim da je ovo zaista dosad, u Zagrebu protiv Mađarske te u trening utakmici protiv Crne Gore, izgledalo dosta dobro. Vjerujem da ćemo nastaviti u dobrom ritmu i da ćemo na turniru pokazati dobru igru. To bi trebao biti putokaz kako bi trebala izgledati naša igra na Euru.

Na dubrovačke pripreme i turnir pozvani su: Josip Pavić, Marko Bijač, Ivan Marcelić, Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan, Luka Lončar, Marino Čagalj, Boris Pavlović, Maro Joković, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno, Luka Bukić, Ivan Krapić i Ante Vukičević. Stručni stožer čine Ivica Tucak, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Igor Pezelj.

Nakon kratke pauze okupili smo se u Dubrovniku. Užitak je doći u ovaj grad koji diše vaterpolo, a što se osjeti na svakom kantunu. Mislim da ćemo iskoristiti ove trening utakmice i turnir koji slijedi za završno uigravanje i ispravljanje nečega što će izbornik uočiti da moramo popraviti. Atmosfera je odlična i jedva čekamo odlazak u Beograd, rekao je kapetan Josip Pavić.

Raspored utakmica na pripremnom turniru u Dubrovniku:

4. siječnja 2016. / ponedjeljak
17:00 h   Njemačka – Crna Gora
18:20 h   Hrvatska - Brazil  

5. siječnja 2016. / utorak
11:00 h   Crna Gora - Brazil
12:20 h   Hrvatska - Njemačka  
      
5. siječnja 2016. / utorak
17:00 h   Njemačka – Brazil
18:20 h   Hrvatska – Crna Gora

Ulaz na sve utakmice pripremnog turnira u Dubrovniku besplatan je za sve posjetitelje.