U Varaždinu održana 38. novogodišnja utrka

Gregor Laszlo iz mađarskog Benedek Tima pobjednik je 38. novogodišnje utrke, prve ovogodišnje sportske manifestacije u Hrvatskoj, koja se točno u ponoć trčala ulicama Varaždina.

Laszlo je stazu dugačku 6,4 kilometra istrčao za 20 minuta i 21 sekundu. Drugi je, s tri sekunde zaostatka, bio Tamasz Nagy, također iz Benedek Tima, a i treće je mjesto zauzeo njihov klupski kolega, Adam Halasz, koji je tu dionicu istrčao za 20 minuta i 31 sekundu.

Od domaćih trkača najbolji je bio Tomislav Kukec iz AK Dinamo-Zrinjevac na četvrtom mjestu.

U ženskoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila Zita Kacser također iz Benedek Tima. Stazu dugu 6,4 kilometra istrčala je za 22 minute i 43 sekunde. Druga je bila Tunde Szabo iz Pecsa, s 12 sekundi zaostatka, a treća Varaždinka Valentina Belović iz AK Sloboda. Ona je utrku završila u vremenu 23 minute i 28 sekundi.

Na 38. novogodišnjoj utrci sudjelovalo je 212 trkača i trkačica. U juniorskoj konkurenciji pobijedili su Marko Gregurec iz AK Koprivnica i Paula Šimunčić iz AK Sloboda.

Inače, Novogodišnja utrka trči se na dionici od 6,4 kilometara ili dva kruga za seniore i seniorke te veterane i veteranke odnosno tri kilometra ili jedan krug gradskim ulicama za juniore i juniorke. Organizator je varaždinski Atletski klub Sloboda.