Tucak: Ozljede se moraju sanirati kada se pojave

Novi šok u hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji, odnosno odustajanje od nastupa na Europskom prvenstvu u Beogradu zbog ozljede i Petra Muslima,  izbornika Ivicu Tucka nije ostavio ravnodušnim. Ne krivi, kaže, nikoga, ali je frustriran.

Pomalo postajem frustriran, neću reći, frustriran situacijom da u tri i pol godine svojeg mandata nisam nijednu jedinu službenu utakmicu imao najbolju hrvatsku reprezentaciju, naglasio je Tucak.

Nikšu Dobuda je od europske smotre udaljila suspenzija, Paola Obradovića ozljeda koljena, a Muslim put Beograda neće zbog rupture tetive desnog ramena. Tucak razumije privrženost klubu, no ne i sljedeće: I to sam rekao Petru i Paolu. Petru prije dva dana. U onom trenutku kad se pojavi bol, onda se ta bol mora sanirat. Ići s boli u utakmicu i trening, onda dolazi do ove situacije kakva je danas.

A dva tjedna prije EP-a izbornik ima na raspolaganju šesnaestoricu igrača. Iako oslabljeni, od Barakuda očekuje da daju sve od sebe: Nikad nisam tražio alibi, neću ga ni sad tražit. Mi ćemo ići s najvećim mogućim željama, favoriti nismo, ali smo sigurno u krugu reprezentacija te ćemo pokušat otići do kraja.

Tucak tvrdi kako ozljede nisu poremetile atmosferu među igračima. Sljedećeg tjedna reprezentacija igra turnir u Dubrovniku, a u Beograd putuje 8.siječnja. Dva dana poslije u Kombank areni otvara prvenstvo utakmicom protiv domaćina.