Kandidati za predsjednika Fife pozvani na televizijsko sučeljavanje

Američka televizijska mreža ESPN pozvala je petoricu kandidata za predsjednika Međunarodne nogometne federacije na televizijsku debatu, koja bi se trebala održati u Londonu 29. siječnja.

Novi predsjednik Fife trebao bi biti izabran na izvanrednom kongresu 26. veljače u Zürichu. Iz utrke su već ispali aktualni predsjednik Fife Sepp Blatter i čelnik Europske nogometne federacije Michel Platini, koje je Etički odbor Fife suspendirao na osam godina, i to zato što je Blatter pod sumnjivim okolnostima odobrio isplatu dva milijuna švicarskih franaka Platinju 2011.

Najveći favorit za novog čelnika Fife je jordanski princ Ali bin al-Hussein, predsjednik Jordanskog nogometnog saveza. Velike izglede ima i predsjednik Azijske nogometne federacije šeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa iz Bahreina.

U utrci za najvažniji položaj u svijetu sporta još su tri osobe, južnoafrički poduzetnik Tokyo Sexwale, bivši član vlade JAR-a i Organizacijskog odbora SP-a 2010., zatim Švicarac Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe te francuski diplomat Jerome Champagne,  koji je 11 godina radio u Fifi, a koji je jedini već dao pristanak za sudjelovanje u televizijskoj debati.