Još tri hrvatske stolnotenisačice na POI-ju u Riju

Nakon što je Sandra Paović osvajanjem zlatne medalje na Europskom stolnoteniskom prvenstvu osoba s invaliditetom u Vejleu u Danskoj postala evidentna putnica za 15. Paraolimpijske igre u Rio de Janeiru, u srijedu su joj se pridružile Anđela Mužinić, Helena Dretar Karić i Mirjana Lučić.

Objavljivanjem rang-lista Međunarodne stolnoteniske federacije Mužinić, Dretar Karić i Lučić svojim su plasmanima postale evidentne putnice u Rio. Mužinić je na četvrtom mjestu u kategoriji 3 - sjedeće, u kojoj se Karić nalazi se na 16. mjestu, a Lučić je u kategoriji 10 - stojeće na šestom mjestu. Paović je vodeća stolnotenisačica svijeta u kategoriji 6 - stojeće.

Popis stolnoteniskih reprezentativaca u Rio de Janeiru mogao bi se proširiti, jer će Hrvatski paraolimpijski odbor tražiti od organizatora pozivnicu za dvojicu stolnotenisača koji su bili blizu izravnog plasmana na Paraolimpijske igre.

Uz četiri evidentne kandidatkinje među stolnotenisačicama, hrvatska reprezentacija u ovom trenutku ima i tri evidentna kandidata za Rio među atletičarima, a to su Mikela Ristoski, Branimir Budetić i Zoran Talić.