Vjetar ometa Kloppovu nogometnu filozofiju

Trener Liverpoola Jürgen Klopp izjavio je da nije u mogućnosti u potpunosti implementirati svoju nogometnu filozofiju u redsima, i to zbog engleskog vremena, a posebino jakog vjetra, objavili su u srijedu britanski mediji.

U Engleskoj se ne igra brže nego u Njemačkoj, no zbog vremena igra se drugačije. Vjetar može biti vrlo jak, a toga nema u Njemačkoj. Zato morate igrati jednostavno, bez puno kompliciranja i stranim igračima treba vremena da se na to naviknu.  Najbolji primjer toga vam je nedavna utakmica u kojoj je Stoke pobijedio Manchester United 2-0, a kod prvog gola veliku ulogu odigrao je vjetar, rekao je Klopp.

Naime, u tom susretu igrač Uniteda Memphis Depay glavom je uputio povratnu loptu za svog vratara, ali je zbog vjetra u prsa brzina lopte bila tako slaba da je namjestio zicer protivniku, kojeg je Bojan Krkić pretvorio u pogodak.

Klopp navodi i da suci u Engleskog dopuštaju malo grublju igru: Ovdje su igrački dueli žešći i suci to dopuštaju, dok bi vam za istu stvar u Njemačkoj sudili prekršaj. Morat ću se naviknuti i na to.