Benitez: Kampanja protiv kluba, predsjednika i mene

Trener Real Madrida Rafael Benitez istaknuo je u utorak da se protiv predsjednika Florentina Pereza i njega osobno vodi kampanja, no da on nastavlja normalno raditi kao trener bez obzira što mediji pozivaju na njegov odlazak.

Jasno je da postoji kampanja protiv Pereza, Real Madrida i trenera. Sve što je podložno kritici se kritizira, oblikuje, izmišlja ili manipulira. Svatko tko ima iskustva to zna, izjavio je Benitez na konferenciji za novinare u Madridu pred utakmicu protiv Real Sociedada u srijedu.

Svi moramo biti svjesni da trebamo dati više od sebe, no računi se rade na kraju, dodao je. Već se danima u španjolskim medijima piše da su mu odbrojani dani u Real Madridu, posebno posrne li doma protiv Real Sociedada ili kolo nakon toga na gostovanju kod Valencije.

Razgovaram s generalnim direktorom Joseom Angelom Sanchezom i predsjednikom Perezom. Odnos je normalan, fluidan. Odnos s igračima je bezgranično bolji nego što se može pročitati u medijima. Znam što se govori i radi, moram biti informiran,
odgovorio je.

Upitan o medijskim anketama prema kojima više nije poželjan u Real Madridu rekao je: To se stalno radi, interes medija sudjeluje u manipulaciji.

Dugo godina sam trener, iskusan sam, i znam da se treba što manje uznemiravati. Donesem jednu trenersku odluku i ona je odmah shvaćena osobno pa se počne stvarati hrpa špekulacija. Momčad je puno bolje nego što to oslikavaju mediji, izjavio je.

Božić je proveo s obitelji u Engleskoj: Engleski mediji, srećom, ne pretjeruju toliko. Bio sam s obitelji, miran, razmišljajući kako pobijediti Real Sociedad i osvojiti titule ove godine.

Real Madrid se nalazi na trećem mjestu u prvenstvu sa 33 boda, dva manje od Atlatico Madrida i vodeće Barcelone koja ima utakmicu manje.