Pavlek za HRT: Velika šteta, vidimo se na Sljemenu 2017.

U ekskluzivnom razgovoru za HRT direktor Organizacijskog odbora Snježne kraljice, slalomskih utrka na Sljemenu, Vedran Pavlek naglasio je kako se Međunarodna skijaška federacija nije mogla kockati, a da se oni okreću organizaciji za 2017.

Pavlek je naglasio kako je do te odluke došlo jer se prognoza malo pogoršala: U subotu i nedjelju su prognoze izgledale stvarno jako dobre, i danas te prognoze daju zahlađenje u sljedećim danima i to od utorka navečer, ali ne više toliko hladno i tako dugo.

Glavni čovjek organizacije otkrio je kako se danas dugo sastančilo prije konačne odluke: Danas smo imali dugačke sastanke, više od dva sata bili smo u Državnom hidrometeorološkom zavodu gdje smo gledali prognostičke karte i konzultirali se. FIS jednostavno nije imao jamstva da će to biti dovoljno, ne samo da se proizvede dovoljna količina snijega, već i da se pripremi staza.

Pavlek je dodao kako FIS nije želio ući u veliki rizik: Prognoze su nam davale izglede na granici mogućnosti, ali prema pravilima FIS-a oni više nisu mogli čekati. Imali su alternativu u Santa Caterini i željeli su ići na sigurno, odnosno nisu željeli ući u nikakav rizik.

Pavlek je istaknuo kako je to velika šteta

Čelni čovjek Snježne kraljice naglasio je kako je otkazivanje utrka velika šteta za Hrvatsku: Naravno da je to velika šteta. Najgore što se može dogoditi svakom organizatoru bilo kojeg natjecanja je da se sve otkaže. Ove godine ponovno smo imali najavu rekordne televizijske gledanosti, u više od 25 zemalja trebao je ići televizijski prijenos Sljemena, a snimke u bezbroj zemalja. Samo prošlogodišnja kumulativna gledanost bila je više od 340 milijuna ljudi.

Pavlek je dodao i da je velika šteta zbog naših fantastičnih navijača: Velika je šteta i što naši skijaši neće moći nastupiti pred fantastičnom domaćom publikom, koja navija za sve skijašice i skijaše i po tome je poznata u cijelom svijetu.

Organizatori neće pretrpjeti financijsku štetu te se okreću utrkama 2017.: Mi imamo policu osiguranja koja će pokriti sve troškove nastale do samog otkazivanja utrke, a mi se već sada okrećemo organizaciji sljemenskih utrka u 2017. Mi smo u kalendaru Svjetskog kupa do 2020. do kada je kalendar i napravljen. Članovi smo Kluba 5, tradicionalnih organizatora utrka, i sljedeće sezone imat ćemo dvije noćne utrke. I jedino što mogu poručiti našim gledateljima vidimo se na Sljemenu u siječnju 2017.