Bivši Vatreni hit trener: Jurić deset kola bez poraza

Talijanski nogometni drugoligaš Crotone, na čijoj klupi sjedi hrvatski stručnjak Ivan Jurić, pobijedio je u gostima Virtus Entellu 2:1 produživši niz bez poraza na deset susreta.

Golove za Crotone postigli su Bruno Martella (9) i Leonardo Capezzi (24), dok je strijelac za Virtus bio Gaetano Masucci (27). Za Crotone je cijeli susret odigrao hrvatski napadač Ante Budimir.

Crotone je u posljednjih deset kola upisao sedam pobjeda i tri neodlučena ishoda i trenutačno je na drugom mjestu Serie B s 45 bodova, jednim bodom manje od lidera Cagliarija.

Posljednji poraz Crotone je doživio 31. listopada kod Pescare.

Za razliku od Jurića kojem ide sjajno, 'hrvatska kolonija' u Speziji doživjela je još jedan neuspjeh. U susretu 20. kola Spazija je izgubila kod Ascolija 0:3 produživši niz bez pobjede na tri susreta. Strijelci su bili Andrea Petagna (53), Bright Addae (78) i Daniele Cacia (79).

Za Speziju su cijeli susret odigrali Mario Šitum, Josip Brezovec i Josip Mišić. Dario Čanađija je igrao do 71. minute, dok je Ivan Martić ušao u igru u 56. minuti. Simon Sluga nije ulazio u igru.

Spezia se trenutačno nalazi na 12. mjestu s 26 bodova, pet bodova manje od osmog mjesta, posljednjeg koje vodi u kvalifikacije za prvu ligu.