Pavlek optimističan: Vremenska prognoza još povoljnija

Direktor Organizacijskog odbora Vip Snow Queen Trophy Vedran Pavlek poručio je kako je vremenska prognoza za Sljeme čak i nešto povoljnija nego jučer. No ističe nemoguće je predvidjeti kakva će biti odluka Međunarodne skijaške federacije (FIS) koja će u ponedjeljak odlučiti hoće li se početkom siječnja na Sljemenu održati slalomske utrke Svjetskoga kupa.

Prognoze vremena koje pratimo danas izgledaju čak i nešto povoljnije nego jučer, no sutrašnju odluku FIS snježne kontrole vezanu uz konačnu potvrdu održavanja utrka na Sljemenu nikako ne možemo prejudicirati u bilo kojem smjeru, poručio je Pavlek.

Prokomentirao je i odluku o otkazivanju utrka u St. Antonu, koje su se trebale održati 9. i 10. siječnja.

Spust koji se trebao voziti u austrijskom St. Antonu 9. siječnja logistički je potpuno drugačiji od slalomskih utrka koje organiziramo na Sljemenu. Za organizaciju FIS utrka u brzim disciplinama potrebna je drugačija priprema staze i daleko veća količina snijega, dodao je Pavlek.

Nakon jučer obavljene FIS snježne kontrole, odlučeno je da će se konačna odluka o spremnosti Crvenog spusta na Sljemenu donijeti u ponedjeljak 28. siječnja. Već je donesena odluka da se održavanje ženske utrke pomakne za dva dana. Tako će skijašice na stazu u utorak 5. siječnja umjesto nedjelje 3. siječnja. Muška utrka ostaje prema rasporedu u srijedu 6. siječnja.