Obranović se priključuje reprezentaciji

Odlukom izbornika Željka Babića 23-godišnji rukometaš PPD Zagreba Sandro Obranović priključit će se hrvatskoj reprezentaciji koja se od subote nalazi u Ivanić Gradu na prvom dijelu priprema za predstojeći EP u Poljskoj (15.-31. siječnja).

Rukometaši počeli pripreme za Europsko prvenstvo


Obranović može popunjavati poziciju lijevog i srednjeg vanjskog igrača, a našao se na širem popisu od 28 kandidata za nastup na Europskom prvenstvu. Izbornik Babić odlučio ga je priključiti pripremama nakon što je se ispostavilo da Marko Mamić, član Dunkerquea, zbog problema s koljenom ne može trenirati punim intenzitetom.

Prvi dio priprema u Ivanić-Gradu trajat će do 30. prosinca, a od 1. siječnja na istom mjestu slijedi novo okupljanje i početak drugog, završnog dijela priprema, kada bi se dolaskom Domagoja Duvnjaka, Jakova Gojuna i Marina Marića reprezentacija trebala okupiti u kompletnom sastavu.

Hrvatska će uoči odlaska na europsku smotru odigrati dvije pripremne utakmice protiv Slovenije, koju kao izbornik vodi trener PPD Zagreba Veselin Vujović. Prvi pripremni dvoboj na rasporedu je u Ivanić-Gradu 8. siječnja, a dan poslije igrat će u Kopru.

Hrvatski rukometaši Europsko prvenstvo otvorit će 15. siječnja dvobojem protiv Bjelorusije u skupini B, u kojoj su još Island i Norveška.