Otkazane utrke u St. Antonu, Zagreb u iščekivanju odluke FIS-a

Zbog neuobičajeno visokih temperatura i pomanjkanja snijega, organizatori utrka Svjetskog kupa u St. Antonu u Austriji, odlučili su otkazati natjecanja u spustu i superveleslalomu za skijašce, koja su trebala biti održana 9. i 10. siječnja, objavila je Međunarodna skijaška federacija (FIS).

Snježni uvjeti na skijalištu su dobri za rekreativno skijanje, ali ne dopuštaju idealnu pripremu za utrke Svjetskog kupa, stoji u priopćenju u kojemu se ističe da su organizatori činili ogromne napore kako bi utrke bile održane.

Odluka o tome gdje će spomenuti spust i superveleslalom biti održani bit će donijeta u najkraćem mogućem roku.

Iako za utrke u brzim disciplinama iz sigurnosnih razloga vrijede nešto drugačiji standardi, loša je to vijest i za hrvatske ljubitelje skijanja te organizatore Snježne kraljice, koji su nakon subotnje FIS-ove kontrole ipak uspjeli ishoditi premještanje ženskog slaloma s 3. siječnja na 5. siječnja te odgoditi FIS-ovu snježnu kontrolu i konačnu odluku za ponedjeljak, 28. prosinca. No, kako je i u nedjelju u podne temperatura na Sljemenu iznosila deset Celzijevih stupnjeva, teško je za vjerovati da će sljemenska utrka dobiti zeleno svjetlo.

Pavlek za HRT: Čeka se potvrda o najavljenom zahladnjenju

Ipak, za sljedeće dane najavljeno je značajno zahladnjenje i temperature bi se značajno trebale spustiti ispod nule, a u na Novu godinu čak i ispod -10 Celzijevih stupnjeva.

Budu li u FIS-u ipak blagonakloni prema organizatorima Snježne kraljice, koji tvrde da uz povoljne vremenske uvjete u roku od 48 sati mogu zasniježiti Crveni spust i pripremiti ga za najbolje slalomašice i slalomaše svijeta, onda će Zagrepčani i njihovi gosti moći još jednom uživati u njihovim majstorijama na padinama Medvednice.