Odbojkašice uoči puta u Ankaru: Možemo iznenaditi svakoga

Radne blagdane imaju hrvatske odbojkašice, koje se pripremaju za ključan kvalifikacijski turnir u Ankari za Olimpijske igre u Rio de Janeiru 2016.

Iza njih su naporni treninzi, no važno je i zajedništvo koje se stvara izvan terena, na večerama i druženjima. Da im neće biti lako, potvrđuje i sustav kvalifikacija. Samo pobjednik turnira osigurava izravni plasman, dok će druga i treća reprezentacija dobiti dodatnu šansu. Uz Hrvatsku, na turniru su Njemačka, Turska, Poljska, Rusija, Italija Nizozemska i Belgija.

Jako težak put. Eventualan neuspjeh u tom cilju ne možemo gledati kao podbačaj. Dat ćemo sve od sebe, rekla je Maja Poljak.

Izbornik Miroslav Aksentijević poručuje da nitko neće lako igrati s Hrvatskom. Ova ekipa posjeduje individualne kvalitete svjetske razine. Bude li to pokazala, možemo iznenaditi svakog protivnika, rekao je Aksentijević. 

Odbojkašice u Ankaru putuju sutra, 29. i 30. prosinca odigrat će pripremne susrete s Turskom i Poljskom, dok kvalifikacijski turnir po skupinama počinje 4. siječnja.