Iskupljenje u Poljskoj: Počele pripreme za Europsko prvenstvo

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u podne ispred hotela Panorama u Zagrebu otkud je krenula put Ivanić-Grada gdje počinje s prvom fazom priprema za Europsko prvenstvo koje će se od 15. do 31. siječnja održati u Poljskoj.

Reprezentacija još nije kompletna. Ivan Čupić pridružit će se suigračima tijekom dana, Mario Vuglač zbog obveza u klubu nije mogao doći, a Krešimir Kozina i Ilija Brozović se priključuju 28. prosinca. Marino Marić, Domagoj Duvnjak i Jakov Gojun dobili su slobodno do druge faze priprema koja počinje 1. siječnja.

Odmah počinjemo raditi na taktičkom treningu u koji ćemo implementirati fizičku pripremu. Imamo određene hendikepe što se tiče nekih igrača, ali ćemo trenirati i raditi tako da svi budu spremni. Nemamo puno vremena za odvajanje fizičke i taktičke pripreme, rekao je izbornik Željko Babić koji ne želi ništa prepustiti slučaju u ovim pripremama.

Moram biti iskren oko okupljanja 1. siječnja. To je čista provokacija i za mene i moju obitelj i za sve nas jer je to u principu neradni dan. To je znak u kojem pravcu moramo ići jer ne treba gledati na to da je praznik već da nam je potreban rad i da bez odricanja u životu nema uspjeha. Hrvatska neće biti ni bolja ni lošija zbog jednog treninga, ali Hrvatska po pitanju psihološkog aspekta i po pitanju momčadskog duha može biti bolja i u tom dijelu sigurno može dobiti, ističe Babić.

Izbornik naknadno pozvao Šimu Ivića

Kapetan Marko Kopljar već neko vrijeme ima manjih problema s ozljedom koljena te će pripreme u Ivanić-Gradu, koje traju do 30. prosinca, odraditi kroz individualne treninge. Kako bi nadoknadio desnog vanjskog tijekom priprema, Babić je naknadno pozvao igrača Celje Pivovarne Laško Šimu Ivića koji će nakon reprezentativne stanke u drugom dijelu sezone nositi dres francuskog Nantesa.

Početkom sljedećeg tjedna Kopljar će odraditi liječnički pregled nakon kojeg će se znati više o stanju Bracelonine uzdanice.

Vardarov igrač Igor Karačić zbog ozljede nije trenirao posljednjih 15 dana. Čuvao se za Europsko prvenstvo. Mislim da se svi moramo pokazati u boljem svjetlu nego na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Što se tiče skupine, Island, Norveška i Bjelorusija nisu top momčadi na prvi pogled, ali moramo ići korak po korak, rekao je Karačić.