Lepanu Memorijal "Tibor Šaramo", Oven ukupni pobjednik

Hrvatski reprezentativac u kanuu na divljim vodama Tomislav Lepan pobjednik je 20. memorijala "Tibor Šaramo", koji je u  subotu održan na rijeci Savi u sklopu tradicionalnog 45. štefanjsko-novogodišnjeg spusta kajakaša i kanuista.

Lepan je 12,5 kilometara dugu stazu od Podsusedskog do Savskog mosta, po izrazito niskom vodostaju Save i po ugodnoj temperaturi od osam Celzijevih stupnjeva, preveslao za 46:06.8 minuta nadmašivši slovenskog reprezentativca Petera Žnidaršiča (46:25.40) te svog reprezentativnog i klupskog kolegu iz KKK "Končar" Tomislava Hohnjeca koji je s vremenom od 46:53.04 bio treći.

Bila je to šesta pobjeda 36-godišnjeg Lepana na memorijalnoj utrci koja se vozi u spomen na preminulog sportskog novinara i utemeljitelja ovog spusta Tibora Šaramoa. Lepenu je prigodnu mozaik-sliku  akademske slikarice Vlatke Bauer uručila Astrid Šaramo, kćer Tibora Šaramoa.

Ukupna pobjeda na 45. štefanjsko-novogodišnjem spustu, na kojemu je nastupilo 85 posada u kojima je veslalo 150 kajakaša i kanuista iz BiH, Slovenije, Srbije i Hrvatske, pripala je ponajboljem slovenskom divljevodašu Simonu Ovenu. Dvadesetdvogodišnji student iz Ljubljane prvi je put nastupio na "Štefanjskom spustu" i s vremenom od 41:02.81 osvojio prvo mjesto ispred Darka Savića iz Banja Luke (41:22.62), a treće mjesto osvojio je još jedan Slovenac, Anže Urankar (42:40.26) .

Ovenu je pripao tradicionalni prijelazni pehar jedinog našeg dnevnog sportskog lista, Sportskih novosti, koji mu je uručio novinar SN-a Toma Dragičević.