Pele opleo po Neymaru: Nije ni među 10 najboljih u Santosu

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (75) oštro je kritizirao zvijezdu Barcelone Neyara poručivši kako njegov sunarodnjak 'nije ni među deset najboljih igrača u povijesti Santosa'.

Neymar ne stvara prilike niti donosi loptu prema naprijed. Teško ga je usporediti s najboljima kada ima mnogo nedostataka. Neymar je dobar igrač, ali i daleko od najboljih. Koliko je uopće golova zabio s glavom, rekao je Pele u razgovoru za brazilski list Placar.

Pele je dodao kako Neymar ne samo da nije među najboljima na svijetu, nego nije ni među deset najboljih igrača u povijesti Santosa, kluba u kojem su obojica potekli.

Neymar je izgradio ime, no on je daleko od klupskih legendi. Primjerice, Vasconcelos je bio deset puta bolji od Neymara, poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Messija.

Messi je najbolji igrač u posljednjih desetak godina. No, Messi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo također nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda
, rekao je Brazilac.

Pele je tijekom karijere tri put bio svjetski prvak s Brazilom (1958., 1962., 1970.), dvaput klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962., 1963.) i dvaput pobjednik Interkontinetalnog kupa (1962., 1963.). Tijekom karijere je postigao 1283 gola u 1363 nastupa.
 
Premda je teško uspoređivati nogometna razdoblja, siguran sam kako bi danas bio još bolji, jer su u današnjem nogometu igrači fizički bolje pripremljeni. Uz takvu pripremu, moj talent bi još više došao do izražaja, rekao je.

Zanimljivo, prije četiri godine Pele je 'opalio' i po Messiju: Messi je bolji od Pelea? Da bi se o tome raspravljalo, treba postići 1283 gola. Messi mi nije ni do koljena.

Legendarni Brazilac nije volio ni Diega Maradonu. Maradona je loš čovjek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol zabio je - rukom, rekao je Pele za kojeg nema nikakvih dvojbi tko je najbolji nogometaš svih vremena. On sam.