VIDEO: Kaznili Morrisa zbog bacanja ručnika na trenera

Košarkaša Phoenix Sunsa Markieffa Morrisa klub je kaznio zabranom igranja na dvije utakmice jer je bacio ručnik na trenera Jeffa Hornaceka.

Morris neće biti u momčadi Phoenixa na dvije domaće utakmice, protiv Philadelphije i Clevelanda, a suspenzija će ga koštati i 145.455 dolara koji će mu biti odbijeni od godišnje plaće.

Markieff Morris nije zadovoljan svojim statusom u Phoenixu, a posebno ga je pogodilo što su Sunsi u srpnju njegovog brata Marcusa poslali u Detroit u igračkoj razmjeni, te konstantno upućuje zahtjeve da i on bude poslan u neki drugi klub.

Sunsi su tražili mogućnost za razmjenu u proteklim tjednima. Najdalje su u pregovorima otišli s New Orleansom i Houstonom, no još uvijek nisu pronašli zadovoljavajuće rješenje za transfer 208 cm visokog 26-godišnjeg krilnog igrača, koji je na draftu 2011. bio 13. izbor.

U Sunsima je Markieff Morris najbolju statistiku imao prošle sezone u kojoj je u prosjeku ubacivao 15,3 koševa i imao 6,2 skokova. U 22 ovosezonske utakmice njegov je prosjek 10,8 koševa i 4,8 skokova.